Wat is acne therapie?

Acne is een veelvoorkomende huidindicatie die veel in de tienerjaren voorkomt, maar kan ook zeker op latere leeftijd voorkomen.

Door het ophopen van dode huidcellen aan het oppervlak van de huid kunnen de talgklieren het talg niet goed afscheiden. Hierdoor raken de talgklieren verstopt en komt er een bacterie bij. Deze bacterie is gek op talg en kan zich door de grote hoeveelheid talg goed vermenigvuldigen. In combinatie met het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten kan dit leiden tot acne.

Bij NUE SKIN kijken we naar het gehele plaatje, waarbij we niet alleen symptomen bestrijden, maar ook de oorzaak aanpakken. Om acné effectief te kunnen behandelen, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Daarom is het belangrijk om te starten met een huidconsult. Meer informatie over acne vind je hier.

Acne therapie behandeling

Voordat we met een behandeling beginnen is het belangrijk om te beginnen met een huidconsult. Zo krijg ik een zo goed mogelijk beeld van jouw huid en kunnen we een duidelijk plan opstellen om jouw doeltreffend aan te pakken.

Tijdens de acné therapie behandeling wordt de onzuivere huid aangepakt. Heb jij last van puistjes, acné, of een onzuivere huid. Dan is deze behandeling geschikt voor jou! Deze behandeling focust zich op het diep reinigen en uitreinigen van de huid. Tijdens de behandeling wordt veel gebruik gemaakt van ontstekingsremmende en antibacteriële werkstoffen.

Ook kunnen er andere medische behandelingen voor jouw acne worden ingezet, zoals de kruidenpeeling, een peeling of microneedling om de rest acne aan te pakken. Na het huidconsult wordt er een persoonlijk huiddieet voor jou samengesteld, waarin je alle behandel-, product-, voeding-, en leefstijladviezen kunt terugvinden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is per persoon en indicatie verschillend. Bij de één is snel verbetering zichtbaar en bij de ander duurt het wat langer. Dit kan afhankelijk zijn van verschillende factoren.

In het begin zal de behandelfrequentie hoog liggen, vooral bij actieve acné. Hierbij onderga je om de 2-3 weken een behandeling om de acné onder controle te krijgen. Naarmate de acné verminderd, zal ook de behandelfrequentie afnemen. Meestal wordt een serie van 4 tot 8 behandelingen aangeraden. Bij Beautique worden er verschillende huidverbeterende pakketten aangeboden. Doordat de medische huidverbeterende behandelingen vaak in een serie van een aantal behandelingen nodig zijn, heb ik hiervoor speciale pakketten samengesteld. Neem hier een kijkje bij de pakketten en de voordelen hiervan.  

Zodra de acné onder controle is, is het aan te raden om het behaalde resultaat stabiel te houden met onderhoudsbehandelingen. 

Prijzen

Acne therapie – gelaat €54,50

Acne therapie – gelaat, hals, decolleté €69,50

Acne therapie – rug €89,50

Acne vergoeding

Beautique is aangesloten bij de ANBOS met de acné specialisatie. Hierdoor kunnen behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden door jouw zorgverzekering. Informeer hierover bij jouw zorgverzekeraar.