HUIDINDICATIE ROSACEA

Rosacea is een veelvoorkomende chronische, niet besmettelijke huidaandoening in het gezicht en wordt gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Kenmerken van rosacea zijn o.a. (blijvende) roodheid, zichtbare adertjes, bultjes en puistjes. De roodheid wordt vaak getriggerd bij inspanning, temperatuurverschillen, na het drinken van alcohol en het eten van gekruid voedsel. De huid kan ook brandend of prikkend aanvoelen.

Rosacea ontstaat meestal rond het 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Tegenwoordig zien we steeds meer mensen die het op jongere leeftijd ontwikkelen. De oorzaak van rosacea is onbekend. Rosacea is er in verschillende vormen en kan variëren in mate.

Hoe kom ik van Rosacea af?

Rosacea is een chronische huidaandoening, waardoor deze zelden te genezen is. Dit betekent echter niet dat er niets aan te doen is. Rosacea vergt een totale aanpak, waarbij we naar het gehele plaatje gaan kijken. Geen symptoombestrijding, maar het aanpakken van jouw oorzaken en triggers. Door het aanpakken van de juiste leefstijl, voeding, suppletie, producten en salonbehandelingen, komt jouw huid weer in evenwicht.

Behandeling voor Rosacea

NUE SKIN is een huidpraktijk die zich volledig richt op het verbeteren van jouw huid. De behandelingen bij NUE SKIN worden onderverdeeld in Facials en Medische huidverbetering. Bij de Facials vind je verschillende gezichtsbehandelingen en bij medische huidverbetering vind je de peelings en microneedling. Zowel de facials als de medische behandelingen werken huidverbeterend.

Om rosacea effectief te kunnen behandelen, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Ieder traject start met een huidconsult om een zo goed mogelijk beeld van jouw huid te krijgen. Op basis daarvan stel ik een op maat gemaakt en persoonlijk huiddieet voor jou op. Hierin vind jij een duidelijk plan met behandel-, product-, voeding-, en leefstijladviezen.

Bij NUE SKIN kijken we naar het gehele plaatje, waarbij we niet alleen symptomen bestrijden, maar ook de oorzaak aanpakken. Daarom kunnen er ook supplementen van ScKIN Nutrition worden ingezet, omdat veel huidproblemen van binnenuit komen.

Na het huidconsult starten we met de Discovery Treatment om de huid kennis te laten maken met de producten en de conditie van de huid te versterken. Doordat rosacea zo kan variëren per persoon, is geen enkel behandelplan hetzelfde. Na het huidconsult krijg je een uitgebreid advies over welke vervolgbehandelingen bij jouw huid passen.

Dit kan een series zijn van één van de facials, peelings of microneedling.

Tijdens het behandeltraject voor rosacea worden er foto’s gemaakt en zullen er tussentijdse evaluaties plaatsvinden om zo de voortgang goed in de gaten te houden. Samen bespreken we de resultaten en kunnen we bijsturen waar nodig is.

Kenmerken van Rosacea

De symptomen van rosacea kunnen variëren van persoon tot persoon, omdat rosacea er in verschillende vormen is. Kenmerken die vrijwel bij iedereen met rosacea aanwezig zijn op de wangen, neus en/of voorhoofd:

♣   Zonder aanleiding hevig blozen, dit worden ook wel flare-ups genoemd.

♣   Constante aanwezigheid van roodheid.

♣   Bultjes en puistjes. Kenmerkend is dat er geen mee-eters zijn, zoals dat bij acne wel is.

♣   Zichtbare adertjes.

♣   Je hebt er meer last van tijdens temperatuurverschillen (warm, kou), na het drinken van alcohol of het eten van sterk gekruid voedsel.

♣   Kenmerken van rosacea die niet bij iedereen aanwezig zijn:

♣   Rosacea kan ook alleen op de neus voorkomen zonder andere afwijkingen in het gezicht. De neus is dan rood en gezwollen en er kunnen puskopjes zitten. Dit komt vaker voor bij mannen dan vrouwen.

♣   Oogklachten: ontstekingen van de ooglidranden of bultjes in de huid van de oogleden. Droge, branderige of tranende ogen.

♣   De huid kan wat meer vocht gaan vasthouden (oedeem), waardoor een zwelling van de huid kan ontstaan.

♣   Een droge, ruwe huid.

Triggers voor Rosacea

Rosacea kent een aantal triggers. Het is belangrijk om te achterhalen op welke triggers jij reageert en deze vervolgens te vermijden. Het is aan te raden om een voedingsdagboek bij te houden om te kijken welke voeding jouw rosacea triggert. Luister goed naar je lichaam en ontdek welke triggers bij jou een rol spelen.

♣  Klimaatomstandigheden zoals UV-straling, warmte, vochtigheid, koude temperaturen en wind.

♣  Alcohol, koffie, sommige theesoorten, zuivel, soja en sterke kruiden.

♣  Stress en sterke emoties.

♣  Bepaalde geneesmiddelen, zoals corticosteroïden of vaatverwijdende middelen.

♣  Cosmetica en huidverzorgingsproducten met irriterende ingrediënten.

♣  Histaminerijke voeding.

♣  Hitte, zoals hete dranken, hete douche/bad of sauna.

♣  Plotselinge temperatuurverschillen, zoals van warm naar koud.

Michelle - Beautique Salon - Facials - Huidverbeterende behandelingen - acne - huidindicaties - 7881 RS Emmer-Compascuum

We doen het samen

Mijn doel is om voor iedereen zijn/haar droomhuid te creëren, maar dit kan ik natuurlijk niet alleen. Jij speelt namelijk zelf een heel belangrijke rol in het resultaat dat kan worden bereikt. Een groot deel van de behandeling gaat namelijk thuis verder, want je bent natuurlijk meer thuis dan bij mij in de salon.

Om het maximale uit de behandelingen te halen, is het belangrijk om de geadviseerde producten thuis te gaan gebruiken. Een goede huidverzorging zorgt ervoor dat de resultaten sneller worden bereikt, maar ook behouden worden.

Wanneer we beginnen aan de medische behandelingen, is het noodzakelijk om de geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Dit gaat er voor zorgen dat de huid in optimale conditie is voor deze behandelingen en dat het genezingsproces goed verloopt. Wanneer je niet de juiste producten gebruikt, verloopt het herstelproces moeizaam en is de kans op pigmentvorming groot. Daarom voer ik deze behandelingen alleen uit, wanneer je de geadviseerde producten van Medik8 gebruikt.

Producten voor een Rosacea huid

Naast voeding, leefstijl en suppletie zijn de juiste producten voor thuis ook een heel belangrijk onderdeel. Het gebruik van verkeerde producten, kan de rosacea verergeren. In de shop vind je alle producten van Medik8. Medik8 heeft een hele mooie lijn die speciaal is ontwikkeld voor de rode huid, namelijk de producten van de Calmwise lijn.