Wat is een kruidenpeeling?

De kruidenpeeling is een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. Deze worden verwarmd op de huid aangebracht, waardoor de huid van binnenuit gaat herstellen. De mix van kruiden bevat onder andere de Spirulina alg, deze alg bevat alleen al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze behandeling is een ultieme vitamine boost voor de huid en voorziet deze van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt. De kruidenpeeling is sterk ontgiftend, toxinen worden effectief afgebroken en afgevoerd.

De kruidenpeeling richt zich voornamelijk op de basaalcellenlaag van de huid. In deze laag liggen onze stamcellen, die zich weer delen in huidcellen. Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de kruidenpeeling, worden ook de stamcellen voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Het resultaat hiervan? Gezondere huidcellen en dus ook huidverbetering van binnenuit.

Welke resultaten kunnen er behaald worden?

De kruidenpeeling kan voor vele huidproblemen worden ingezet, zoals bij een huid die uit balans is, een onzuivere huid, acné, de huid die met acné te maken heeft gehad (littekens of vlekjes), fijne lijntjes of huidverslapping, grove poriën en hyperpigmentatie, zonneschade en melasma.

♣  Algehele huidverbetering
♣  Huidherstel
♣  Herstel bij puistjes
♣  Onderhuidse (talg)bultjes
♣  Gladder huidoppervlak
♣  Intensieve ontgifting
♣  Intens opfrissen van een doffe, vale huid
♣  Egalere teint
♣  Fijnere poriën

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de kruidenpeeling wordt de huid geactiveerd en gestimuleerd. Dit kun je aan de huid ervaren als een prikkelend, tintelend of branderig gevoel. De behandeling start met het goed reinigen van de huid, waarna eventuele onzuiverheden verwijderd worden en vervolgens wordt de kruidenpeeling aangebracht.

De kruidenpeeling wordt verwarmd op de huid aangebracht om de celwanden van de kruiden- en algenextracten te verweken. Door de verweekte celwanden én de temperatuur die iets boven de lichaamstemperatuur ligt, worden de sporenelementen optimaal opgenomen door de huidcellen.

Na het verwijderen van de kruidenpeeling is het absorptievermogen van de huid sterk toegenomen. Het metabolisme van de huid krijgt een boost, de doorbloeding wordt geactiveerd en de aanvoer en opname van zuurstoffen en voedingsstoffen wordt verbeterd.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid, die je ervaart na de behandeling, ontstaat door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelen.

Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. De juiste producten houden de huid soepel en zorgen ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Wanneer mag een kruidenpeeling niet?

♣  Virale infecties (ook bij een koortslip, de infectie kan zich verspreiden
♣  Kanker, ook wanneer je hier nog medicatie voor inneemt
♣  Open wondjes
♣  Actinische keratose
♣  Bepaalde medicatie

De medicatie die een contra-indicatie zijn:
♣  Retinoïden, vitamine A-zuur (6 weken)
♣  Roaccutane / Accutane (isotretinoïne) in overleg met arts

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een eenmalige behandeling met de kruidenpeeling is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

Om echt huidindicaties te behandelen, is het aan te raden om de kruidenpeeling in kuurverband te doen. Een kuur bestaat meestal uit 3 tot 6 behandelingen. Dit verschilt per persoon en huid.

Extra informatie

Tussen een Botox behandeling en een kruidenpeeling moet minimaal 14 dagen zitten. De voedingsstoffen uit de kruidenpeeling ontgift de huid, maar ook de Botox.

Tussen harsen en een kruidenpeeling moet minimaal 14 dagen zitten.

Tussen de volgende behandelingen en een kruidenpeeling moet minimaal 6 weken zitten, mits deze toegepast zijn op hetzelfde gebied waar de kruidenpeeling wordt aangebracht: 

Microdermabrasie
Sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel)
IPL
Laserbehandeling

Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar het is niet aan te raden. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.

Hoewel de huid niet specifiek photosensitief (UV gevoelig) wordt door een kruidenpeeling, raakt de huid wel een aantal dode huidcellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen is het belangrijk om altijd UV-bescherming te gebruiken. Bij een kruidenpeeling kuur dient gedurende de hele kuur UV-bescherming gebruikt te worden.

In de zon liggen of een zonnebank gebruiken kan 14 dagen na de kruidenpeeling. Denk wel aan de zonbescherming!

Prijzen

Kruidenpeeling – gelaat €64,50

Kruidenpeeling – gelaat, hals & decolleté €79,50

Kruidenpeeling – rug €94,50