Huidindicatie Acne

Acne is een huidaandoening, waarbij de talgkliertjes in de huid zijn ontstoken. Hierdoor kunnen puistjes ontstaan. Acne komt voornamelijk voor in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Acne kan worden beïnvloed door onder andere leefstijl, eetgewoontes, stress en hormonen.

Door het ophopen van dode huidcellen aan het oppervlak van de huid kunnen de talgklieren het talg niet goed afscheiden. Hierdoor raken de talgklieren verstopt en komt er een bacterie bij. Deze bacterie is gek op talg en kan zich door de grote hoeveelheid talg goed vermenigvuldigen. In combinatie met het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten kan dit leiden tot acne.

Soorten acne

Acne kent veel verschillende soorten, maar de meest voorkomende soort is Acne Vulgaris. Acne, puistjes en onzuiverheden komen niet alleen in het gezicht voor, maar kunnen ook op de rug, hals, nek, decolleté en schouders voorkomen. Ook kan de ernst per persoon verschillen. Sommige hebben misschien last van een maar puistjes, maar het kan ook in uitgebreidere mate voorkomen.

VORMEN VAN ACNE
Mee-eters / Blackheads: Open poriën die talg bevatten wat geoxideerd is door de lucht. In combinatie met dode huidcellen, vuil en talg zien ze eruit zwarte puntjes.

Whiteheads: Wanneer een dun laagje huid de talg vasthoudt, voorkomt dit dat het talg oxideert. Hierdoor blijft het wit en ontstaat er een klein wit bultje op het huidoppervlak. Veroorzaakt geen roodheid of ontsteking. Wanneer je ze niet verwijdert, kunnen ze wel in puistjes veranderen.

Papel: Rood, pijnlijk bultje zonder een wit of geel puntje in het midden.

Pustel: Rood, ontstoken bultje met een wit of geel puntje in het midden.

Cyste: Onderhuidse, pijnlijke ontstekingen die zich diep in de huid ontwikkelen en onderhuids verspreiden.

Wat kan puistjes en acne veroorzaken?

♣  Omgeving
♣  Medicatie
♣  Voeding
♣  Hormonale disbalans
♣  Verminderde barrièrefunctie

Triggers voor het veroorzaken van acne

♣  Leefstijl – gebrek aan slaap, stress
♣  Dieet – zuivel, gluten, geraffineerde suikers
♣  Darmgezondheid
♣  Bacteriën – huid aanraken
♣  Onjuist productgebruik

Hoe kom ik van mijn acne af?

WAT KUN JE DOEN TEGEN ACNE?
Net zoals bij alle huidindicaties, ben je niet van de één op de andere dag van je acne af. Dit vraagt tijd, consistentie en veel geduld. Af en toe een behandeling gaat hier dan ook niet bij helpen. Een combinatie van de juiste producten, suppletie en behandelingen is de weg naar een gezonde huid.

Bij NUE SKIN wordt alles op maat samengesteld en laat dat nu net zijn wat jij nodig bent om van jouw acne af te komen.

BEHANDELING VOOR ACNE
NUE SKIN is een huidpraktijk die zich volledig richt op het verbeteren van jouw huid. De behandelingen bij NUE SKIN worden onderverdeeld in Facials en Medische huidverbetering. Bij de Facials vind je verschillende gezichtsbehandelingen en bij medische huidverbetering vind je de peelings en microneedling. Zowel de facials als de medische behandelingen werken huidverbeterend.

Om acne effectief te kunnen behandelen, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Ieder traject start met een huidconsult om een zo goed mogelijk beeld van jouw huid te krijgen. Op basis daarvan stel ik een op maat gemaakt en persoonlijk huiddieet voor jou op. Hierin vind jij een duidelijk plan met behandel-, product-, voeding-, en leefstijladviezen.

Bij NUE SKIN kijken we naar het gehele plaatje, waarbij we niet alleen symptomen bestrijden, maar ook de oorzaak aanpakken. Daarom kunnen er ook supplementen van ScKIN Nutrition worden ingezet, omdat veel huidproblemen van binnenuit komen.  Vaak wordt voor acne de Control+ en de Super Greens+ van ScKIN Nutrition ingezet.

Voordat ik begin met de actievere behandelingen, zoals een peeling of microneedling, is het belangrijk om jouw huid hier op voor te bereiden. Dit doen we door middel van de Discovery Treatment. Met de Discovery Treatment gaat jouw huid kennis maken met de hoge actieve werkstoffen, verbeteren we de conditie van jouw huid voor vervolgafspraken en kan ik zien hoe jouw huid op de producten reageert.

Na de Discovery Treatment gaan we verder met de medische huidverbeterende behandelingen of de facials. In de meeste gevallen zal dit een series van de acne therapie behandelingen of de peelings zijn. Welke behandelingen voor jouw huid nodig zijn, bespreken we tijdens het huidconsult en kunnen we (indien nodig) bijsturen tijdens het acnetraject.

Wanneer jouw acne onder controle is, kunnen we gaan beginnen met het aanpakken van de restjes van acne. Dit kunnen eventuele vlekjes, plekjes en littekens zijn die achter zijn gebleven van jouw acne. Dit kan bijvoorbeeld worden aangepakt met Microneedling.

Tijdens het acnetraject worden er foto’s gemaakt en zullen er tussentijdse evaluaties plaatvinden om zo de voortgang goed in de gaten te houden. Samen bespreken we de resultaten en kunnen we bijsturen waar nodig is.

Michelle - Beautique Salon - Facials - Huidverbeterende behandelingen - acne - huidindicaties - 7881 RS Emmer-Compascuum

We doen het samen

Mijn doel is om voor iedereen zijn/haar droomhuid te creëren, maar dit kan ik natuurlijk niet alleen. Jij speelt namelijk zelf een heel belangrijke rol in het resultaat dat kan worden bereikt. Een groot deel van de behandeling gaat namelijk thuis verder, want je bent natuurlijk meer thuis dan bij mij in de salon.

Om het maximale uit de behandelingen te halen, is het belangrijk om de geadviseerde producten thuis te gaan gebruiken. Een goede huidverzorging zorgt ervoor dat de resultaten sneller worden bereikt, maar ook behouden worden.

Wanneer we beginnen aan de medische behandelingen, is het noodzakelijk om de geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Dit gaat er voor zorgen dat de huid in optimale conditie is voor deze behandelingen en dat het genezingsproces goed verloopt. Wanneer je niet de juiste producten gebruikt, verloopt het herstelproces moeizaam en is de kans op pigmentvorming groot. Daarom voer ik deze behandelingen alleen uit, wanneer je de geadviseerde producten van Medik8 gebruikt.

KAN IK DE BEHANDELING VERGOED KRIJGEN?
Zeker, mits je hiervoor aanvullend verzekerd bent! Beautique is aangesloten bij de ANBOS met de acne specialisatie. Deze vakspecialisatie heb ik geregistreerd bij de ANBOS, waardoor ik elke drie jaar verplichte nascholingen volg om mijn kennis op peil te houden. Zo weet jij zeker dat je in vertrouwde handen bent. Hierdoor kan het ook mogelijk zijn dat jij jouw acnebehandeling (gedeeltelijk) vergoed krijgt door jouw zorgverzekeraar. Informeer hiernaar bij jouw zorgverzekeraar.

Producten en suppletie vallen niet onder deze vergoeding, alleen de behandelingen.

PRODUCTEN VOOR EEN ACNE HUID
Producten voor thuis zijn een belangrijk onderdeel bij een acne huid. Het gebruik van verkeerde producten, kan de acne meer triggeren. In de shop vind je alle producten van Medik8.