Wat is een peeling?

Een peeling is een intensieve huidverbeterende behandeling, waarbij een vloeistof op de huid wordt aangebracht om het huidvernieuwingsproces te versnellen. De celvernieuwing wordt gestimuleerd en dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor wordt de huid vervangen voor een nieuwe, gezonde huid.

Peelings zijn zeer effectief. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de huidindicatie, de behoefte en het type peeling. Er zijn veel verschillende soorten peelings. Deze kunnen worden ingedeeld in drie verschillende levels.

♣ Level 1 – oppervlakkig

♣ Level 2 – gemiddeld

♣ Level 3 – diep

In de meeste gevallen wordt er gestart met een peeling uit level 1 en dit kan worden opgebouwd naar een peeling uit level 3.

De behandeling

Bij een peeling wordt een vloeistof aangebracht op de huid om de bovenste lagen van de huid gecontroleerd te verwijderen en het vernieuwen van de huid te versnellen. Een peeling stimuleert dus de celvernieuwing, maar verwijdert ook de dode huidcellen. Er zijn verschillende peelings voor verschillende huidindicaties. Denk hierbij o.a. aan acné, (acné)littekens, hyperpigmentatie, anti-aging, maar ook een doffe/vale huid en meer.

Voor de behandeling start wordt de juiste peeling gekozen. Hierbij wordt er rekening gehouden met jouw wensen en wordt er gekeken naar welke peeling het beste bij de huid past en wat de huid aankan. De behandeling start met het reinigen van de huid. Daarna wordt de huid ontvet, zodat de peeling dieper in de huid kan doordringen. De vloeistof kan als prikkelend/tintelend worden ervaren. Nadat de peeling een aantal minuten heeft ingewerkt, wordt deze weer verwijderd. Daarna wordt een masker aangebracht en vervolgens wordt de behandeling afgesloten met een passende dag- of nachtverzorging.

 

Na de behandeling

De huid kan droog en trekkerig aanvoelen na de behandeling en kan in sommige gevallen gaan vervellen. Het is daarom belangrijk om een aantal dingen goed op te volgen.

Breng dagelijks een hoge zonnefactor aan. Het liefst één met minimaal SPF50. De huid wordt extra gevoelig voor UV straling en kan, wanneer deze niet goed beschermd wordt, verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen.

Vermijd verder blootstelling aan de zon en zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling en wacht minimaal 7 dagen na de behandeling met het gebruiken van een peeling/scrub.

Ook is het belangrijk om speciale huidverzorging na de behandeling te gebruiken om zo het herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wanneer mag een peeling niet?

  Diabetes
  Lupus
  Actieve rosacea, dit kan verder ontstoken raken
  Virale infecties (ook bij een koortslip). De infectie kan zich verspreiden.
  Abnormale littekenvorming. De huid kan anders reageren dan verwacht.
  Zwangerschap of wanneer borstvoeding gegeven wordt.
  Zomermaanden i.v.m. extra gevoeligheid door UV en zonverbranding (kan alleen wanneer er echt goed met SPF gesmeerd wordt, anders is het risico op pigmentvlekken te groot).
  Open wondjes, schrale of dunne huid.
  Verzwakt immuunsysteem.
  Recent (< 8 weken) behandeld met een diepe chemische peeling.
  Recent (< 8 weken) een Laser Resurfacing of dermabrasie behandeling ondergaan.
  Zeer recent (<1 week) geharst/gewaxt of geëpileerd op het te behandelen gebied.
  Overgevoeligheid voor aspirine (geen salicylzuur).
  Recente operatie of radiotherapie in het te behandelen gebied gehad.
  Recent gebruik van isotretinoïne (Roaccutane).
  Door de zon verbrande huid.
  7 dagen voor en 7 dagen na een laser behandeling om haar te verwijderen in het te behandelen gebied.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is verschillend per persoon en het te behandelen huidprobleem. Één behandeling is een mooie opfrisser en boost voor de huid. Wil je een huidindicatie aanpakken, dan is een serie van behandelingen aan te raden.

Extra informatie

Bepaalde medicijnen / zalven kunnen ervoor zorgen dat de huid anders reageert dan normaal. Met sommige medicijnen moet tijdelijk gestopt worden. 

Retinoïden zoals Tretinoïne, Renova, Retin-A, Avage.
  Stoppen met gebruik 10 dagen voor tot 10 dagen na de peeling.

Adapaleen en Benzoyl Peroxide
Stoppen met gebruik 5 dagen voor en 5 dagen na de peeling.

Hydroquinone
Stoppen met gebruik 7 dagen voor en 7 dagen na de peeling

Goed om te weten
Peelings zijn intensieve huidverbeterende behandelingen en vergen een goede voorbereiding en nazorg. Wanneer dit niet gebeurt, kan het herstel van de huid moeizaam of anders lopen dan verwacht. Ook is de kans op pigmentvorming groot. Daarom is het niet mogelijk om zomaar een peeling behandeling te boeken. Het huidconsult en de First Time Treatment zijn hierbij een must! Deze dien jij eerst te hebben gehad, voordat jij een peeling behandeling boekt.

Het herstel van de behandeling begint pas thuis, daarom is het noodzakelijk om de juiste geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Doe jij dit niet, dan kan het huidherstel heel anders lopen dan verwacht. 

In de salon zijn speciale post-peel setjes te koop om ervoor te zorgen dat het huidherstel goed verloopt.